Patroontekenen
Deze domeinnaam is te koop.

Patroontekenen voor latex kleding... een verhaal apart!

Wil jij zelf latex kleding maken? Dan heb je natuurlijk kleding patronen nodig. Patronen kun je online kopen of overnemen uit de bekende zelfmaak bladen zoals de Burda en de Knip.

Maar als je latex kleding wilt maken, dan wil je toch vaak dat het latex netjes aansluit op het lichaam. Als je gewone patronen gaat gebruiken dan zal het latex losjes om het lichaam zitten. Bij een latex colbertje is dat natuurlijk prima, want als je het dan niet doet, dan lijkt het niet meer op een colbertje maar op een te krap vestje.

Dus...je moet de patronen aanpassen of de patronen zelf tekenen die geschikt zijn om latex kleding van te maken.


Hoe maak je patronen voor latex kleding?

Het is makkelijker dan je denkt! Je kunt beginnen om eerst eens een eenvoudig patroon te nemen uit een Burda (de pasvormen van de Burda zijn over het algemeen beter dan die uit de Knip!). Maar neem dan een kleinere kledingmaat dan je gewend bent. Stel dat je als vrouw een maat 40 hebt, dan kies je nu een patroon in maat 36 om in latex te maken.

Ga je zelf een patroon tekenen? Dan maak je het patroon 8% kleiner in latex (de naadtoeslag zit er dan ook al bij in). 

Dus stel... jouw taille is 100 cm (meetlint op de blote huid, niet aantrekken), dan is het patroon in latex 92 cm (incl de naadtoeslag). Dat geldt bij een dikte van het latex van 0.40 en 0.50 mm. Maar... ja een hele grote maarrr... latex kleding is heel erg persoonlijk. Wat jij lekker strak vind zitten, vind een ander te strak zitten. En wat is 'strak'?? Iedereen ervaart dat anders. Dus maak eerst eens een eenvoudig hemd of topje met deze formule. Ervaar zelf hoe het zit. Zit het te los? Ga dan voor 10-12%, zit het te strak? Ga dan voor 4-5%. 

Hoe dikker het latex, hoe minder rek in het latex, dus dan hoef je het ook minder aan te passen. Latex met een dikte van 1 mm pas je maar 2% aan, of helemaal niet. Het hangt ook van het model van het kledingstuk af natuurlijk.


Of... gewoon kant en klare patronen kopen voor latex kleding!

Ja... je kunt ook basispatronen kopen voor latex kleding. Bij www.LatexRepair.nl hebben ze een prima basiscollectie patronen voor latex kleding voor zowel dames als heren in de maten XS tot en met soms wel XXXL. Ook verkopen ze daar patronen voor latex lingerie, zoals een latex BH, latex korset en latex ondergoed en slipjes (ook voor heren). 

Klik hier voor het overzicht van die patronen speciaal voor latex.


Online workshop / cursus patroontekenen voor latex kleding

Op de website van LatexRepair kun je een aantal workshops vinden over het tekenen van patronen voor latex kleding. 

Klik hier en bekijk ze allemaal.

Je kunt daar een workshop patroontekenen volgen voor een latex legging, een latex rok, een bovenlichaam zoals een latex top, een mouw tekenen en een latex dames en heren slip, maar ook voor een latex korset!